شبکه ماهواره‌ای منوتو که بخش وسیعی از منابع انسانی‌اش به شبکه ایران اینترنشنال رفته بودند و مزیت رقابتی‌اش را از دست داده بودند، با صدور اطلاعیه رسمی، تعطیل شد و بدین ترتیب صحنه را به دو شبکه ماهواره‌ای دیگر واگذار کرد.

به گزارش «تابناک»؛ شبکه منوتو با انتشار اطلاعیه‌ای، تعطیلی رسمی‌اش را اعلام کرد.

راه اندازی شبکه ایران اینترنشنال، تیر خلاص را به منوتو زد؛ شبکه‌ای که با برخورداری از بودجه سالیانه ۲۰۰ میلیون پوندی، بسیاری از خبرنگاران بی بی سی فارسی، منوتو، رادیو فردا و دویچه وله فارسی را جذب کرد و در این میان، منوتو سهم عمده‌ای در از دست دادن منابع انسانی‌اش داشت.

 

شبکه منوتو تعطیل شد

شبکه ماهواره‌ای منوتو که بخش وسیعی از منابع انسانی‌اش به شبکه ایران اینترنشنال رفته و مزیت رقابتی‌اش را از دست داده بود، با صدور اطلاعیه رسمی، از تعطیلی‌اش در ژانویه ۲۰۲۳ (بهمن ۱۴۰۲) خبر داد و بدین ترتیب، صحنه را به دو شبکه ماهواره‌ای دیگر واگذار کرد.

به گزارش «تابناک»؛ شبکه منوتو با انتشار اطلاعیه‌ای، تعطیلی رسمی‌اش را در صورت تداوم آنچه بحران مالی خوانده شده، ژانویه ۲۰۲۳ (بهمن ۱۴۰۲) اعلام کرده است. عمده این بیانیه بر روش‌هایی که مدیران منوتو سعی کرده‌اند در چهارده سال فعالیت این شبکه به درآمدزایی برسند، متمرکز است و در نهایت با این جمع بندی که موفق نشده‌اند شبکه را به درآمد برسانند، تعطیلی شبکه را اعلام کرده‌ و گفته‌اند در حال در میان گذاشتن ماجرا با کارمندانشان هستند.

مدیران این شبکه اعلام نکردند، در این چهارده سال، درآمد شبکه‌شان از کجا تامین می‌شده که حالا بعد از این همه سال، به مشکل مالی برخورده‌اند! شبکه منوتو در زمان انتشار این خبر، در حال پخش است و مشخص نیست این برنامه‌ها، آخرین برنامه‌های این شبکه است یا به شیوه دیگری به پایان خواهد رسید!

شبکه منوتو که عملاً از ۲۰۱۰ راه اندازی شده، با تولید حجم بالایی از برنامه‌های سرگرمی، در لابلای آن، به ارائه یک تاریخ روتوش شده از دوره پهلوی می‌پرداخت و بدین ترتیب، به شدت دهه شصت، هفتاد و هشتادی‌ها را ـ که درک مستقیمی از دوره پهلوی نداشتند ـ تحت تاثیر قرار داد.

آرشیو سرقتی صداوسیما که از این شبکه سردرآورد، در پخش نسخه باکیفیت برنامه‌های تلویزیون در دوران پیش از انقلاب و تولید برنامه‌های تاریخ سازی نظیر تونل زمان کمک ویژه‌ای کرد. صداوسیما نیز نتوانست با مجموعه آثاری چون در برابر طوفان که اقدامی واکنشی بود، تاثیر مشابه داشته باشد و این آثار بیش از آنکه برای تلویزیون دستاوردی داشته باشد، برای سازندگانش آورده داشت!

به این ترتیب، هرچه پیش رفت، از حجم برنامه‌های سرگرمی این شبکه کاسته شد و بر حجم برنامه‌هایی که صراحتاً سیاسی بودند، افزوده شد و به همین دلیل، بخشی از مخاطبانش که به دنبال سرگرمی سراغ منوتو آمده بودند، جذب سایر بسته‌ها از جمله شبکه نمایش خانگی شدند. راه اندازی شبکه ایران اینترنشنال، تیر خلاص را به منوتو زد؛ شبکه‌ای که با برخورداری از بودجه سالیانه ۲۰۰ میلیون پوندی، بسیاری از خبرنگاران بی بی سی فارسی، منوتو، رادیو فردا و دویچه وله فارسی را جذب کرد و در این میان، منوتو سهم عمده‌ای در از دست دادن منابع انسانی‌اش داشت.

این اطلاعیه در عین حال که از تعطیلی در بهمن ماه خبر داده، عملاً از حامیان سابقش خواسته با پرداخت رقم‌های میلیون پوندی که سابقاً به این شبکه پرداخت می‌کردند و حالا با راه اندازی ایران اینترنشنال، مسیر تازه‌ای یافته، مانع از تعطیلی‌اش شوند؛ خواسته‌ای که غیرعلنی مطرح شده و پس از بی‌نتیجه ماندن، در قالب این اطلاعیه به شکل علنی مطرح گشته است.

 

این خبر تکمیل می‌شود…

بیشتر بخوانید: اخبار وبزینر

پربازدیدترین مطلب