از زمانی که یک کنسرسیوم صنعتی به نام Trusted Computing Group (TCG) TPM را در سال 2009 معرفی کرد، بیش از 2 میلیارد تراشه در رایانههای شخصی و دستگاههای دیگر، مانند دستگاههای خودپرداز و جعبههای تنظیمشده تعبیه شده است. استاندارد TPM در طول سال ها به روز شده است و آخرین نسخه آن TPM 2.0 است که در اکتبر 2014 منتشر شد.
- ویندوز 11 فاش شد – تمام تغییراتی که در نسل بعدی سیستم عامل ویندوز مایکروسافت رخ می دهد
- بهترین لپ تاپ های 2021
- نکته ویندوز 11: چگونه TPM 2.0 را در بایوس فعال کنیم
TPM چیست؟
ماژول پلتفرم قابل اعتماد یک ریزتراشه است که اغلب در رایانه برای ایجاد امنیت مبتنی بر سخت افزار تعبیه می شود. بعداً توسط کاربران زحمتکشی که تراشه را به مادربرد متصل می کنند، می توان آن را اضافه کرد. همه مادربردها کانکتور TPM ارائه نمی دهند، بنابراین ابتدا باید مدل خود را بررسی کنید.
TPM چه کاری انجام می دهد؟
برخی، اما نه همه، دادههایی که در طول روز ارسال میکنیم، رمزگذاری نشده، بهعنوان متن ساده ارسال میشوند. تراشههای TPM از ترکیبی از نرمافزار و سختافزار برای محافظت از رمزهای عبور مهم یا کلیدهای رمزگذاری هنگام ارسال به این شکل رمزگذاری نشده استفاده میکنند.
اگر یک تراشه TPM احساس کند که یکپارچگی سیستم توسط یک ویروس یا بدافزار به خطر افتاده است، می تواند در حالت قرنطینه راه اندازی شود تا به رفع مشکل کمک کند. برخی از کرومبوکهای Google شامل TPM هستند و در حین راهاندازی، تراشه بایوس (سیستمافزار مادربرد که فرآیند راهاندازی را آغاز میکند) را برای تغییرات غیرمجاز اسکن میکند.
تراشههای TPM همچنین ذخیرهسازی ایمن کلیدهای رمزگذاری، گواهیها و رمزهای عبور مورد استفاده برای ورود به سرویسهای آنلاین را فراهم میکنند که روشی امنتر از ذخیره آنها در داخل نرمافزار روی هارد دیسک است.
تراشههای TPM در جعبههای تنظیمشده متصل به شبکه، مدیریت حقوق دیجیتال را امکانپذیر میکنند، بنابراین شرکتهای رسانهای میتوانند محتوا را بدون نگرانی درباره سرقت توزیع کنند.
TPM برای چه کسانی است؟
در حالی که تراشههای TPM در ابتدا برای شرکتها یا شرکتهای بزرگتری که به دنبال ایمنسازی دادههای خود هستند، هدف قرار میگرفتند، اما اکنون به یک الزام برای همه لپتاپها و دسکتاپها تبدیل شدهاند تا امنیت همه کاربران را تضمین کنند.
مایکروسافت اعلام کرد که ویندوز 11 TPM 2.0 را یک الزام می کند، این نباید برای اکثر کاربران مشکلی ایجاد کند، زیرا از حدود سال 2016 در لپ تاپ ها و CPU ها وجود داشته است، اما برخی باید سخت افزار خود را به روز کنند یا به لپ تاپ جدید ارتقا دهند. اگر بخواهند به ویندوز 11 سوئیچ کنند.
چگونه از TPM استفاده می کنید؟
اگر رایانه شخصی با تراشه TPM خریداری می کنید، می توانید رمزگذاری آن را برای محافظت از داده های خود با دسترسی به BIOS فعال کنید. بخش های فناوری اطلاعات اغلب تراشه های TPM را در دستگاه های سازمانی مدیریت می کنند.
سازندگان عمده نوت بوک – از جمله Dell، HP و Lenovo – اغلب شامل برنامه های نرم افزاری هستند که به کاربران کمک می کند تا به ویژگی های TPM دسترسی پیدا کنند.

با TPM چه کاری می توانید انجام دهید؟
اساسی ترین کاربرد TPM تنظیم رمز ورود برای سیستم شما است. این تراشه بهجای اینکه روی هارد دیسک شما ذخیره شود، بهطور خودکار از آن اطلاعات محافظت میکند. اگر سیستمی دارای تراشه TPM باشد، کاربر آن می تواند کلیدهای رمزنگاری مورد استفاده برای قفل کردن سیستم یا فایل های خاص را تولید و مدیریت کند.
بسیاری از مردم از TPM برای فعال کردن ابزار رمزگذاری BitLocker Drive ویندوز استفاده می کنند. هنگامی که سیستمی را روشن میکنید که دارای TPM و BitLocker است، تراشه یک سری آزمایشهای مشروط را انجام میدهد تا ببیند آیا راهاندازی آن ایمن است یا خیر. اگر TPM حس کند که هارد دیسک به مکان دیگری منتقل شده است، همانطور که ممکن است در صورت سرقت آن اتفاق بیفتد، سیستم را قفل می کند.
نوتبوکهایی که دارای حسگر اثرانگشت داخلی هستند، اغلب اثر انگشتهای ثبتشده را در TPM نگه میدارند، زیرا امنیت آن را به مکانی مسئول برای ذخیرهسازی تبدیل میکند. این تراشه همچنین کارتخوانهای هوشمند را فعال میکند، که برخی شرکتها برای احراز هویت و ورود کاربر به آن نیاز دارند.